X

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.ΤΣΙΜΙΣΚΗ 31, 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΤΗΛ:2310.284285 | FAX: 2310229874 | info@epsm.gr


ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
MACEDONIA FOOTBALL CLUBS ASSOCIATION - OFFICIAL WEBSITE

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
NEWSLETTER
X

NEWSLETTER

ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΤΟ EMAIL ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

EMAIL:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
X

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΣΙΜΙΣΚΗ 31, 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ      [ΧΑΡΤΗΣ]
ΤΗΛ:2310.284285 - FAX: 2310.229874 - info@epsm.gr

ΟΝΟΜΑ:

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

EMAIL:

ΜΗΝΥΜΑ:


ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΑΘΟΥΣ
X

ΑΝΑΦΟΡΑ ΛΑΘΟΥΣ

Εντοπίσατε κάποιο λάθος ή παράλειψη στα δεδομένα μας;
Έχετε κάποιες προτάσεις για βελτιώσεις;
Μπορείτε να μας βοηθήσετε να κάνουμε καλύτερο και πληρέστερο τον ιστότοπό μας.

ΚΑΝΤΕ CLICK ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΤΟΛΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
http://www.epsm.gr/article.asp?code=9633
Ώρα ανάρτησης: 3/8/2017    14:18

Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής ποδοσφαιριστών στους αγώνες είναι να φορούν σε όλη τη διάρκεια αυτών τη στολή τους, η οποία υποχρεωτικά περιλαμβάνει: φανέλα - παντελονάκι - κάλτσες - ποδοσφαιρικά υποδήματα και επικαλαμίδες.

Επίσης, εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω:
α. Το έμβλημα των ομάδων αποτυπώνεται στο επάνω αριστερό σημείο της φανέλας των ποδοσφαιριστών.
β. Οι τερματοφύλακες έχουν διαφορετικό χρώμα στολής από τους άλλους συμπαίκτες τους.
γ. Οι αρχηγοί των ομάδων έχουν ειδικό διακριτικό περιβραχιόνιο, στο αριστερό τους χέρι.
δ. Όλοι οι αριθμοί πρέπει να είναι ευδιάκριτοι. Μόνο ένας αριθμός πρέπει να υπάρχει στο μπροστινό μέρος του παντελονιού σε εμφανή θέση, ο οποίος πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα εκατοστά και ευδιάκριτος. Το χρώμα αυτών των αριθμών πρέπει να είναι διάφορο από τα χρώματα της φανέλας των παικτών και να είναι σκούρο αν βρίσκεται σε ανοικτό φόντο και αντίστροφα.

Οι αριθμοί πρέπει να κυμαίνονται από το 01 έως το 99, να έχουν μόνο ένα χρώμα και να μην περιέχουν ούτε διαφημιστικά, ούτε διακοσμητικά στοιχεία.
ε) Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα σύγχυσης χρωμάτων η στολή της πρώτης επιλογής των ομάδων και η στολή της δεύτερης επιλογής πρέπει να διαφέρουν αισθητά, να είναι αντίθετες μεταξύ τους και να είναι διακριτές με το χρώμα των στολών των τερματοφυλάκων, έτσι ώστε να μπορούν να φορεθούν από αντίπαλες ομάδες σε αγώνα.

Μπορεί να ζητηθεί από τις ομάδες να αναμείξουν τι στολές της πρώτης και της δεύτερης επιλογής τους (φανέλες, σορτς, κάλτσες) με στόχο να δημιουργήσουν αισθητή διαφοροποίηση από την αντίπαλη ομάδα.
στ). Η γηπεδούχος ομάδα θα πρέπει να φορά πάντα την επίσημη στολή της πρώτης επιλογής που έχει ανακοινωθεί στην διοργανώτρια με την δήλωση συμμετοχής εκτός εάν οι ενδιαφερόμενες ομάδες συμφωνήσουν διαφορετικά σε άμεσο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση οι λεπτομέρειες της
συμφωνίας θα πρέπει να υποβληθούν γραπτώς στο διαιτητή του αγώνα.
ζ) Εάν ο διαιτητής αποφασίσει επί τόπου ότι οι στολές των δύο ομάδων μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, τότε η γηπεδούχος ομάδα πρέπει να αλλάξει χρώμα στολής για πρακτικούς λόγους.
η) Για τον τελικό αγώνα κυπέλλου και οι δύο ομάδες μπορούν να φορέσουν την στολή της πρώτης τους επιλογής, ωστόσο εάν υπάρχει σύγχυση χρωμάτων, η καθορισθείσα ως φιλοξενούμενη ομάδα πρέπει να φορέσει την στολή της δεύτερης επιλογής της. Εάν η σύγχυση χρώματος εξακολουθεί να υπάρχει και οι αξιωματούχοι των ομάδων δεν μπορούν να συμφωνήσουν για τα χρώματα που πρέπει να φορεθούν από τις ομάδες τους, ο αντιπρόσωπος της διοργανώτριας θα αποφασίσει σε διαβούλευση με τον διαιτητή.
θ) Στην περίπτωση που μία ομάδα αρνηθεί να εφαρμόσει την απόφαση που θα ληφθεί ο αγώνας ματαιώνεται με υπαιτιότητα της και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 Ι και ΙΙ του Κ.Α.Π..
ι) Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα ποδοσφαιριστής ή ποδοσφαιριστές μιας ομάδας φοράνε διαφορετική στολή με διαφορετικό χρώμα απ’ αυτό που έχουν οι στολές των συμπαικτών τους, ή φανέλα χωρίς αριθμό. Ο διαιτητής του αγώνα ζητά την άμεση αλλαγή της στολής των ποδοσφαιριστών. Αν η ομάδα ή οι ποδοσφαιριστές αρνηθούν, ο αγώνας ματαιώνεται με υπαιτιότητά της και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 3 του Κ.Α.Π..


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Ομάδες που επιθυμούν να διαφημίσουν πάνω στις στολές των ποδοσφαιριστών διάφορα προϊόντα, αφού τύχουν της σχετικής έγκρισης από την ΕΠΣΜ, κατόπιν σχετικής έγγραφης αίτησής τους, οφείλουν να τηρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Το έμβλημα των ομάδων αποτυπώνεται στο επάνω αριστερό σημείο της φανέλας των ποδοσφαιριστών.
β) Η διαφήμιση αποτυπώνεται στο εμπρόσθιο και στο οπίσθιο μέρος της φανέλας και του παντελονιού του ποδοσφαιριστή, εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο από τις ομάδες.
γ) Η διαφήμιση δεν έχει φόντο, δεν τονίζεται και δεν περικλείεται σε πλαίσιο.
δ) Η διαφήμιση έχει το όνομα ή το έμβλημα του προϊόντος. Είναι επιτρεπτή η διαφήμιση κάθε προϊόντος εφ’ όσον αυτό επιτρέπεται για τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA.
ε) Η διαφήμιση, άμεση ή έμμεση, προϊόντων που είναι αντίθετα με την αθλητική ιδέα απαγορεύεται.
στ) Η διαφήμιση κατασκευαστών αθλητικών στολών αποτυπώνεται στο επάνω δεξιό μέρος της φανέλας των ποδοσφαιριστών, δεν έχει φόντο και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά εκατοστά.
Τέλος, συνιστάται από την Ε.Π.Σ.Μ. στα σωματεία να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε, αν διαφημίζουν προϊόντα, αυτά να είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Δείτε εδώ τα σχετικά έγγραφα

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 5ος ΟΜΙΛΟΣ
Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ
Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 3ος ΟΜΙΛΟΣ
Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ

ΑΓΩΝΕΣ
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Design & hosting by

MASCOTNET
MASCOT NETWORK LTD.