X

ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Θα ενεργοποιηθεί με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.ΤΣΙΜΙΣΚΗ 31, 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΤΗΛ:2310.284285 | FAX: 2310229874 | info@epsm.gr


ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
MACEDONIA FOOTBALL CLUBS ASSOCIATION - OFFICIAL WEBSITE

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ - ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΧΑΡΤΗΣ ΓΗΠΕΔΩΝ
ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΝΕΟΤΕΡΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα θέματα που συζητήθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019
#11149

Στο τακτικό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Εγκρίθηκε ο προγραμματισμός της Ένωσης και οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων της Α1, Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων Επιτροπών.

2. Εγκρίθηκαν οι όροι διεξαγωγής των αγώνων όλων των πρωταθλημάτων αρμοδιότητάς της, ήτοι της Α1, Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020, κατόπιν εισηγήσεων των αρμοδίων Επιτροπών.

3. Αποφασίστηκε οι προπονητές των σωματείων της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA B (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

Οι βοηθοί προπονητών των σωματείων της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, θα πρέπει υποχρεωτικά να πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, ήτοι να είναι κάτοχοι διπλώματος UEFA C (και άνω) και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, να είναι μέλη του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης ή άλλου Συνδέσμου και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο θα εκδίδει η ΕΠΣΜ.

Επίσης, τα σωματεία της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συνεργαστούν με διπλωματούχους προπονητές κατόχους διπλώματος UEFA και ταυτότητας UEFA τριετούς διάρκειας σε ισχύ, οι οποίοι θα είναι μέλη Συνδέσμου Προπονητών και θα κατέχουν Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή.

4. Αποφασίστηκε να μην ανακοινώνονται οι ορισμοί των διαιτητών και των βοηθών τους, στους αγώνες αρμοδιότητάς της, στις διαγωνιζόμενες ομάδες και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

5. Να εξεταστεί η δυνατότητα ορισμού 4ου διαιτητή στους αγώνες της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

6. Να εξεταστεί η επιβολή χρηματικών προστίμων σε σωματεία ή σε αξιωματούχους σωματείων σε περιπτώσεις δυσφήμισης του αθλήματος και δυσμενών κρίσεων σε βάρος μελών της ΕΠΣ Μακεδονίας ή των οργάνων αυτής. Συγκεκριμένα: στη μη τήρηση του «ευ αγωνίζεσθαι» από τους ποδοσφαιριστές, στην είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, στο διαπληκτισμό μεταξύ προπονητών ή ποδοσφαιριστών και στις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ που περιέχουν δυσμενείς κρίσεις σε βάρος μελών της ΕΠΣ Μακεδονίας ή των οργάνων αυτής.

7. Αποφασίστηκε η κλήρωση των αγώνων για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 σ’ όλες τις κατηγορίες να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 19.00. Σ’ αυτήν την εκδήλωση θα τιμηθούν όλοι οι προπονητές των ομάδων που ανήλθαν κατηγορία και οι πρώτοι σκόρερ σε κάθε κατηγορία (Α1, Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία).

8. Αποφασίστηκε η διοργάνωση του Super Cup 2019 μεταξύ του πρωταθλητή της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας, Ποσειδώνα Μηχανιώνας και του 48ου κυπελλούχου της Ένωσης, Θερμαϊκού Θέρμης και τα έσοδα αυτού του αγώνα θα κατατεθούν στον ειδικό λογαριασμό της ΕΠΣ Μακεδονίας που αφορά στην κάλυψη των χειρουργικών επεμβάσεων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

9. Αποφασίστηκε η διοργάνωση του αγώνα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης μεταξύ των πρωταθλητών των δύο ομίλων, του Ανατολικού και του Φαλήρου για την ανάδειξη του υπερπρωταθλητή του 23ου Πρωταθλήματος τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

10. Να εξεταστεί η εξεύρεση χορηγών για όλες τις εκδηλώσεις της ΕΠΣ Μακεδονίας και ενδεχόμενης ονοματοδοσίας των πρωταθλημάτων της.

11. Εγκρίθηκε το ποσό των 100,00 ευρώ, προκειμένου να δοθεί στους διοργανωτές του ποδοσφαιρικού τουρνουά Παλαιμάχων στο οποίο συμμετέχουν οι Παλαίμαχοι του ΠΑΟΚ, του Άρη, του Ηρακλή και της Λάρισας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019 και ώρα 17.00 στο Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος και τα έσοδα αυτής θα διατεθούν στο Σύλλογο Κακοποιημένων Παιδιών που εδρεύει στο Φίλυρο.

12. Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της Τεχνικής Επιτροπής για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 και θα κατατεθούν προτάσεις στην ΕΠΟ για τη διοργάνωση των νέων πανελληνίων πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων.

13. Αποφασίστηκε στη ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ την ΕΠΣ Μακεδονίας να εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρός της, Σάββας Δημητριάδης και ο Αναπληρωτής Πρόεδρός της, Ιωάννης Διαμαντίδης.

14. Στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο θα παρθεί οριστική απόφαση για την υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών στους αγώνες αρμοδιότητας της ΕΠΣ Μακεδονίας ανά κατηγορία, καθώς όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Σάββας Δημητριάδης: «Πρέπει οι αποφάσεις μας να είναι χρήσιμες και όχι αρεστές».


Οι ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων της Α1, Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας της αγωνιστικής περιόδου 2019 - 2020
#11150

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας καθορίστηκαν οι ημερομηνίες έναρξης των Πρωταθλημάτων σ’ όλες τις κατηγορίες και του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της Ένωσης για την αγων. περιόδου 2019 - 2020. Συγκεκριμένα:

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 31 Αυγούστου – 1 Σεπτεμβρίου 2019. Οι ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του πρωταθλήματος θα προγραμματιστούν τουλάχιστον δύο (2) εμβόλιμες Τετάρτες (25 Σεπτεμβρίου 2019 – 9 Οκτωβρίου 2019) και, αν χρειαστεί, θα οριστούν επιπλέον εμβόλιμες σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή κάποιων έκτακτων γεγονότων.

Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Σεπτεμβρίου 2019. Οι ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του πρωταθλήματος θα προγραμματιστεί τουλάχιστον μία (1) εμβόλιμη Τετάρτη (2 και 9 Οκτωβρίου 2019) σ’ όλους τους ομίλους και, αν χρειαστεί, θα οριστούν επιπλέον εμβόλιμες σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή κάποιων έκτακτων γεγονότων.

B’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 21 – 22 Σεπτεμβρίου 2019. Οι ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο. Για την έγκαιρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών ή έκτακτων γεγονότων, ενδεχομένως, να χρειαστούν να οριστούν αγώνες και σε εμβόλιμες Τετάρτες (Απρίλιος 2020 – Μαϊος 2020).

Γ’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 5 – 6 Οκτωβρίου 2019. Οι ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής, της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας συμμετέχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ στο Κύπελλο Ερασιτεχνικών Ομάδων της ΕΠΣ Μακεδονίας, ενώ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ συμμετέχουν οι ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας και οι ερασιτεχνικές ομάδες των ΠΑΕ που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Super League 1, Super League 2 και Football League.

Οι ομάδες της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις (α’ φάση αγώνων) το Σαββατοκύριακο 7 – 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι ομάδες της Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις (α’ φάση αγώνων) το Σαββατοκύριακο 14 – 15 Σεπτεμβρίου 2019.
Ιστορία
Διοικητικό Συμβούλιο
Τοποθεσία Γραφείων
Τελευταίες Ανακοινώσεις
Αρχείο Ανακοινώσεων
Download
Φωτογραφίες
Video
   ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΤΣΙΜΙΣΚΗ 31, 54624 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ:2310.284285 | FAX: 2310229874
info@epsm.gr
Design & hosting by
MASCOT NETWORK