ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Με ιδιαίτερη σεμνότητα και με έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα η επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την έναρξη της κατασκευής του έργου η οποία ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του Θεόδωρου Πάντσιου, ενός εκ των πρωτεργατών υλοποίησης αυτού του μεγαλεπήβολου οράματος που βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στη Θεσσαλονίκη και στην ανάδειξη πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της μικτής ομάδας της ΕΠΣ Μακεδονίας την οποία αποτελούσαν ποδοσφαιριστές που στο παρελθόν αγωνίστηκαν με τα χρώματα της Ένωσης και αντιπροσωπευτικής ομάδας Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης.
Για την ιστορία αξίζει ν’ αναφερθεί ότι νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της ΕΠΣΜ με σκορ 5-2, με τέσσερα γκολ που σημείωσε ο Σαλπιγγίδης και ένα ο Μητσόπουλος, ενώ από τους Βετεράνους Θεσσαλονίκης και τα δύο γκολ πέτυχε ο Χαριστέας, ο οποίος είχε αγωνιστεί και με τη μικτή της Ένωσης.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Κ. Τικόζογλου, έχοντας βοηθούς τους κ. Αγγελόπουλο και Καπρέτσο.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΕΠΣΜ: Κασλής, Γεωργαντάς, Ανταβαλής, Βακουφάρης, Νάστος, Γεωργιάδης Κ., Πρίττας, Μητσόπουλος, Ηπειρώτης, Πετράκης Ι., Σαλπιγγίδης, (Γουμάγιας, Καντζούρας, Παπαζαχαρίας, Παρμαξίδης, Καζάνας, Ανδρεάδης Ι.).
ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μοσχόπουλος, Στυψιανός, Σταυρίδης Ανδρ., Κουκίδης, Δαγιόγλου, Σαμλίδης Γ., Κουγιουμτζίδης, Γιαννουκίδης, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Κ. Ορφανός (Κεχαγιάς Γ., Μαρόκος).
Στη συνέχεια στην αίθουσα διαλέξεων «Αλέξανδρος Παπαδόπουλος» έγινε αναφορά στις πολύχρονες προσπάθειες των διοικούντων την ΕΠΣΜ και των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου για την ολοκλήρωση, επέκταση και αποπεράτωση του έργου στα 30 χρόνια λειτουργίας του και για τα επόμενα σχέδια εκσυχρονισμού των εγκαταστάσεων.
Ειδική αναφορά έγινε στο δημοσιογράφο, αθλητικό ρεπόρτερ, αλλά κυρίως ανιδιοτελή υπηρέτη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, Θεόδωρο Πάντσιο, εκ των πρωτεργατών υλοποίησης του έργου, παρουσία της κόρης του Άννας η οποία συνοδευόταν από το σύζυγο της, τη μικρή κόρη της και τον αδελφό του, επίσης δημοσιογράφο, Κώστα Πάντσιο.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε ονοματοδοσία του χώρου των παλιών γραφείων του αθλητικού κέντρου στη μνήμη του.
O Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Χρονιά ορόσημο είναι η φετινή, καθώς συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αθλητικού μας κέντρου, που στεγάζει επί σειρά ετών τις μικτές και αναπτυξιακές μας ομάδες. Αναδείχτηκαν χιλιάδες ποδοσφαιριστές που τίμησαν με την παρουσία τους το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το νυν διοικητικό συμβούλιο συνέχισε το έργο των προκατόχων του επί διοικήσεων Γ. Λυσαρίδη, Δ. Ψωμιάδη, Ευαγ. Γραμμένου και σχεδιάζει τους επόμενους στόχους που είναι η βελτίωση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου με την αλλαγή του πλαστικού τάπητα, την κατασκευή νέων κερκίδων, νέων λουτρών, ενός ακόμη βοηθητικού χώρου, την αναβάθμιση των προβολέων και άλλων λειτουργικών χώρων».
Ο πρώην Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Γεώργιος Λυσαρίδης, φανερά συγκινημένος, κάνοντας αναδρομή στην κατασκευή του αθλητικού κέντρου της ΕΠΣΜ στη Μίκρα, τόνισε: «Είχαμε πείσμα, όραμα, έμπνευση και σχεδιασμό. Στην πρώτη τριετία από το 1984 έως το 1987 εγκαινιάσαμε δύο τομές για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ξεκινήσαμε το θεσμό των Παιδικών Πρωταθλημάτων με την έμπνευση, την τόλμη και αποφασιστικότητα του Διονύση Ψωμιάδη και την καθιέρωση της παρουσίας των γιατρών στα γήπεδα και των ιατρικών προληπτικών εξετάσεων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών. Στη δεύτερη τριετία όραμά μας ήταν η δημιουργία αθλητικού κέντρου, έτσι ώστε να έχουν στέγη οι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν στα παιδικά πρωταθλήματα και στις μικτές ομάδες. Αν δεν υπήρχε το αθλητικό κέντρο, ενδεχομένως να μην εξελισσόταν το ταλέντο τους.
Ήταν ένας σκουπιδότοπος που έγινε γήπεδο ποδοσφαίρου, μία παράγκα που έγινε παλάτι, ένα μικρό γηπεδάκι που έφτασε να γίνει ένα αθλητικό κέντρο που το ζηλεύουν όλες οι Ενώσεις της χώρας».
Ο κ. Γ. Λυσαρίδης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του κάνοντας ειδική αναφορά στην προσωπικότητα του Θεόδωρου Πάντσιου που βοήθησε τα μέγιστα στο γίνει το όραμα πραγματικότητα με προσωπική δουλειά και συνεχείς αγώνες.
Τέλος το μέλος του δ.σ. της ΕΠΣ Μακεδονίας, Κώστας Λεβέντης, αναφέρθηκε σ’ όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία και την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων της ΕΠΣΜ στη Μίκρα (Πολιτική και Αθλητική ηγεσία, τοπική αυτοδιοίκηση), αλλά κυρίως στην υποστήριξη απλών φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.