515ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι όλοι οι προπονητές των σωματείων της Α1 και της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που θ’ αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο 18 – 19 Σεπτεμβρίου 2021 πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, προκειμένου να εκδοθεί το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή το οποίο είναι αυστηρά προσωπικό.

Η προσέλευση των προπονητών στην ΕΠΣΜ γίνεται ΜΟΝΟΝ κατόπιν ραντεβού, οι οποίοι πρέπει να αποστέλλουν e-mail (info@epsm.gr, kitsou@epsm.gr) ή μήνυμα στο inbοx του fb της ΕΠΣΜ https://www.facebook.com/enosipodosfairikonsomateionmakednias/inbox) ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία της ΕΠΣΜ (τηλ. 2310284285, εσωτ. 0), αναφέροντας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή χωρίς το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή, κανένας προπονητής δεν μπορεί να κάθεται στον πάγκο της ομάδας του, ούτε κανένα άλλο φυσικό πρόσωπο και να δίνει οδηγίες από την τεχνική περιοχή.Επισημαίνεται στους προπονητές ότι απαλλάσσονται από την καταβολή παράβολου όσοι εξ αυτών παραμένουν στο ΙΔΙΟ σωματείο σε σύγκριση με την περσινή αγωνιστική περίοδο (εφόσον είχε εκδοθεί το αντίστοιχο Δελτίο Πιστοποίησης).

Η υποβολή των δικαιολογητικών από τους προπονητές (πρώτοι ή βοηθοί ή φυσικής κατάστασης ή τερματοφυλάκων) δύναται να γίνει με email (mavridisd@epsm.gr), τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου (για κάθε κατηγορία πρωταθλήματος ξεχωριστά). Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να είναι ευκρινή και ΜΟΝΟΝ σε μορφή αρχείου PDF, ενώ η φωτογραφία αυστηρά σε μορφή JPG.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ:

1) Αίτηση του σωματείου.

2) Έγχρωμο αντίγραφο ταυτότητας τριετίας προπονητή UEFA/ΕΠΟ, με ημερομηνία λήξης 31/12/2021.

3) Μία (1) έγχρωμη φωτογραφία.

4) Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα ή ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, όπου ο προπονητής θα βεβαιώνει ότι «δεν εμπίπτω στα κωλύματα που προβλέπονται από το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και αποδέχομαι στο σύνολό τους όλες τις διατάξεις του Καταστατικού και των Κανονισμών της ΕΠΟ.

5) Αντίγραφο Ιδιωτικού Συμφωνητικού μεταξύ σωματείου-προπονητή (σφραγισμένο και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής του εκάστοτε προπονητή/βοηθού προπονητή).

6) Επίσημο αποδεικτικό υποβολής του Ιδιωτικού Συμφωνητικού μέσω TAXIS (Κατάσταση Συμφωνητικών με καταγεγραμμένη την αντίστοιχη ειδικότητα συνοδευόμενη με το αποδεικτικό οριστικής υποβολής της).

7) Βεβαίωση αναγνωρισμένου από την Π.Ε.Π.Π. Συνδέσμου Προπονητών ότι ο προπονητής είναι ενεργό μέλος του (με πρόσφατη ημερομηνία).

8) Παράβολο 75,00 € (πληρωμή στο ταμείο της Ε.Π.Σ.Μ. ή μέσω κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Ε.Π.Σ.Μ. : ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR48 0172 2360 0052 3602 1796 699, ΕΘΝΙΚΗ: GR34 0110 5400 0000 5402 0356 009. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται το αποδεικτικό της κατάθεσης).

9) Υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, υπεύθυνη δήλωση Πράξης Συναίνεσης (εφόσον δεν έχει ήδη κατατεθεί στην Ε.Π.Σ.Μ.).

Τα υποδείγματα έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της Ένωσης (www.epsm.gr) και στο πεδίο «Έγγραφα & υποδείγματα».

ΕΠΕΙΓΟΝ: Η καταληκτική ημερομηνία (Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου) κατάθεσης των αιτήσεων μεταβολών για επανεκδόσεις δελτίων των σωματείων της Β’ και Γ’ κατηγορίας που αγωνίζονται στο κύπελλοΑπό την ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι ειδικά για τα σωματεία της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας που θ’ αγωνιστούν το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου 2021 στην α’ φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων «Σταύρος Ρεπανάς» και δεν έχουν καταθέσει τις αιτήσεις μεταβολών για επανέκδοση / αντικατάσταση των παλιών δελτίων αορίστου χρόνου (πορτοκαλί χρώματος) σε νέου τύπου ορισμένου χρόνου (άσπρου χρώματος) πρέπει να το πράξουν το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Τονίζεται ότι ποδοσφαιριστής που δεν κατέχει ΑΣΠΡΟ ΔΕΛΤΙΟ δεν δύναται να αγωνίζεται.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΚΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΛΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ Η ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.

ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, Η ΥΠΑΙΤΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΡΙΩΝ (3) ΒΑΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022 -2023 ΜΕ ΜΕΙΟΝ ΤΡΕΙΣ (-3) ΒΑΘΜΟΥΣ.

Η προσέλευση των εκπροσώπων των σωματείων στην ΕΠΣΜ γίνεται ΜΟΝΟΝ κατόπιν ραντεβού, οι οποίοι πρέπει να αποστέλλουν e-mail (info@epsm.gr, kitsou@epsm.gr) ή μήνυμα στο inbοx του fb της ΕΠΣΜ https://www.facebook.com/enosipodosfairikonsomateionmakednias/inbox) ή να επικοινωνούν με τη γραμματεία της ΕΠΣΜ (τηλ. 2310284285, εσωτ. 0), αναφέροντας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητά τους.

Τα έντυπα μεταβολών που αφορούν στην επανέκδοση / αντικατάσταση των δελτίων πρέπει να συνοδεύονται από πίνακα (επισυνάπτεται υπόδειγμα), στον οποίο αναγράφονται το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το τηλέφωνο και η ηλεκτρονική διεύθυνση του ποδοσφαιριστή και για κάθε περίπτωση απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Α. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για επανεκδόσεις:

Για την επανέκδοση των παλαιού τύπου δελτίων των ποδοσφαιριστών τους, τα σωματεία θα πρέπει να προσκομίζουν για το καθένα ξεχωριστά, τα εξής :

1) Έντυπο μεταβολών, πλήρως συμπληρωμένο, υπογεγραμμένο και σφραγισμένο.

α) Αν είναι ανήλικος ο ποδοσφαιριστής, υπογράφει ο κηδεμόνας του στο μπροστά μέρος και συμπληρώνει την υπεύθυνη δήλωση-συναίνεση στο πίσω μέρος, με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής του από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα.

β) Έντυπο με ελληνικούς χαρακτήρες για τους Έλληνες και λατινικούς για τους αλλοδαπούς και υπηκόους της Ευρωπαϊκής Ένωσης)

γ) Στο νέο έντυπο αίτησης μεταβολών ποδοσφαιριστή/στριας είναι πλέον υποχρεωτική η σημείωση του χρόνου διάρκειας της επανέκδοσης, η οποία θα είναι τριετίας, αν συμφωνήσουν και τα δύο μέρη (σωματείο και ποδοσφαιριστής ή κηδεμόνας του αν είναι ανήλικος). Τότε διαγράφεται το τετράγωνο με τον αριθμό 3 και στο σημείο που ζητείται η ημερομηνία έναρξης και λήξης του, εκεί ως έναρξη σημειώνεται η ημερομηνία κατάθεσής του στην Ένωση και ως ημερομηνία λήξης η 30/06/2024.

2) ΕΓΧΡΩΜΗ φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του ποδοσφαιριστή

3) Πράξη συναίνεσης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων του ποδοσφαιριστή, αν δεν έχει ήδη καταθέσει (τα έντυπα είναι αναρτημένα στον ιστότοπο της Ε.Π.Σ.Μ. https://www.epsm.gr/docs.asp . Αν έχει ήδη κατατεθεί, ΔΕΝ απαιτείται.

4) Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία του ποδοσφαιριστή, τύπου διαβατηρίου (σε μέγεθος), ίδια με αυτή που έχει επικολληθεί στο έντυπο μεταβολών.

5) Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας παραμονής σε ισχύ του αλλοδαπού ποδοσφαιριστή από ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα ή δικηγόρο, καθώς επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου του, από δικηγόρο

6) Επικυρωμένο αντίγραφο του διαβατηρίου του ποδοσφαιριστή, αν είναι υπήκοος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από δικηγόρο.

Το παράβολο για την επανέκδοση του δελτίου παλαιού τύπου (πορτοκαλί) σε νέου τύπου (ΑΣΠΡΟ) των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών με λήξη 30-06-2024 (τριετίας) έχει κόστος 3,00 €.

Β. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΕΠΑΝΕΓΡΑΦΕΣ / ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ / ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ:Διευκρινίζεται ότι οι φωτοτυπίες ταυτοτήτων και οι Κάρτες Υγείας των ποδοσφαιριστών, δικαιολογητικά απαραίτητα για τις παραπάνω μεταβολές, θα πρέπει να είναι ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία που αφορά σε δελτία ποδοσφαιριστών, θα πρέπει να αποστέλλεται ερώτημα στη διεύθυνση karageorgiou@epsm.gr.