236ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Σάββας Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Γιουρούκαλης συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, αποδεχόμενοι σχετική πρόσκληση, και του εξέθεσαν ζητήματα που άπτονται του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την επικοινωνία που είχαν οι διοικούντες της Ένωσης με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο ΕΑΚ Μίκρας και τις προτάσεις που κατέθεσαν εγγράφως προς αυτόν.

Η ΕΠΣ Μακεδονίας ζήτησε:

Α. Τη στήριξη με χρηματοδότηση του Ταμείου Αρωγής Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, το οποίο καλύπτει τα ιατρικά έξοδα και τα έξοδα νοσηλείας των ποδοσφαιριστών σε περίπτωση τραυματισμών κατά τη διάρκεια των αγώνων αρμοδιότητάς της.

Β. Τη χρηματοδότηση της ΕΠΣΜ για την ορθή και σύγχρονη λειτουργία του Αθλητικού της Κέντρου, στη Μίκρα, με τη βελτίωση των ήδη υφιστάμενων εγκαταστάσεων και την κατασκευή νέων.

και Γ. Την εύρεση χώρων άθλησης και την αξιοποίηση χώρων στρατοπέδων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κατασκευαστούν προπονητήρια και γήπεδα για την εξυπηρέτηση των σωματείων και των ποδοσφαιριστών τους.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό και εγκάρδιο κλίμα και ο κ. Καλαφάτης, που είναι γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα σωματεία που ασχολούνται με τον Αθλητισμό, υποσχέθηκε ότι θα συμβάλλει καθοριστικά στην υλοποίηση των προτάσεων που κατέθεσε η ΕΠΣ Μακεδονίας και ειδικά το ζήτημα που αφορά στην ανακατασκευή του Αθλητικού Κέντρου της Ένωσης στη Μίκρα θα το θέσει σε σύσκεψη που θα έχει με κυβερνητικούς παράγοντες και υψηλόβαθμα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου.