627ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΤΗΣ Γ.Γ.Α. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΓΙΑ COVID 19 ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 06.00

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 30-11-2021 και έπειτα όλοι οι αθλητές 12 μέχρι και 15 ετών θα υποβάλλονται μόνον σε rapid test για τους αγώνες.

· Συμπλήρωση εβδομαδιαίου πίνακα και αποστολή στην Ε.Π.Σ.Μ. (αναφέρεται παρακάτω)

· Κατάλογος εισερχομένων στο γήπεδο (επισυνάπτεται και παραδίδεται συμπληρωμένος από ένα αντίγραφο στον διαιτητή και στον υπεύθυνο της αθλητικής εγκατάστασης, την ημέρα του αγώνα)Συνημμένα σας αποστέλλουμε διευκρινιστικές οδηγίες για την άθληση υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19, όπως εκδόθηκαν από τη Γ.Γ.Α., με βάση την ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 21-11-2021 («ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ»), με τίτλο «‘Εκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid 19 στο σύνολο της Επικράτειας μέχρι τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06.00» (ΦΕΚ 5401 Β΄) και σας επισημαίνουμε τα παρακάτω για τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις και τους αγώνες της ομάδας σας:

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

- Αθλητές έως και 17 ετών: δύο (2) self test την εβδομάδα, παρουσία του υπεύθυνου covid ή του προπονητή της ομάδας

- Αθλητές 18 ετών και άνω: δύο (2) rapid test την εβδομάδα

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΑΓΩΝΕΣ:

- Αθλητές έως και 15 ετών: self test παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας ή του προπονητή την ημέρα του αγώνα (Μέχρι 29-11-2021. Από 30-11-2021 και έπειτα όλοι οι αθλητές 12 μέχρι και 15 ετών θα υποβάλλονται μόνον σε rapid test για τους αγώνες).

- Αθλητές 16 έως και 17 ετών: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

- Αθλητές 18 ετών και άνω: PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

Το τεστ πριν τους αγώνες προσμετράται στον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ PCR 72 ωρών ή RAPID TEST 48 ωρών.

* τα rapid tests για αγώνες ισχύουν για έως και 48 ώρες, κατόπιν για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid να επαναληφθεί.

* τα self tests για αγώνες ισχύουν για έως και 24 ώρες. Κατόπιν για συμμετοχή σε αγώνα θα πρέπει η διαδικασία ελέγχου covid 19 να επαναληφθεί.

* ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει έως 180 ημέρες μετά τη νόσηση).Σας επισημαίνουμε, επίσης, τα παρακάτω:

1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και συστήνεται η χρήση της σε ανοικτούς χώρους, όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Οι σύλλογοι των οποίων οι αθλητές υπόκεινται σε έλεγχο covid 19 συστήνεται να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου για covid 19 που έχουν διενεργηθεί, για δεκαπέντε (15) ημέρες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση κρούσματος τα σωματεία θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να ενημερώνουν την αθλητική εγκατάσταση και τη Γ.Γ.Α. στη διεύθυνση: covid19@gga.gr.

2. Η μέγιστη χωρητικότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων:

Γήπεδα 11Χ11: 60 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 7Χ7: 36 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

Γήπεδο 5Χ5: 24 άτομα κατ΄ανώτατο όριο (εντός του γηπέδου και των ζωνών ασφαλείας).

3. Α. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΑΤΩΝ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες, σε ανοικτές εγκαταστάσεις, ΧΩΡΙΣ ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, με πληρότητα έως 60% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 10.000 θεατές. ΤΟ ΩΣ ΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ και ως 5% ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟΥ ΘΕΑΤΩΝ ΓΙΑ ΜΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ.

Οι μη εμβολιασμένοι ανήλικοι 13 έως 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών.

Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με αρνητικό self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

Β. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΘΕΑΤΩΝ ΣΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών στις εξέδρες σε προπονήσεις με τις εξής προϋποθέσεις:

α. να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

β. να φορούν υποχρεωτικά μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στις εξέδρες.

γ. να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

δ. να μην υπερβαίνει η πληρότητα της χωρητικότητας των εξεδρών το 50%

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια παραμονής στο γήπεδο.

4. ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

α. να ορίζουν ένα υπεύθυνο covid-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην αντίστοιχη ομοσπονδία, με τα στοιχεία επικοινωνίας του.

β. να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στην αθλητική εγκατάσταση με τα ωράρια προπόνησης.

γ. να αποστέλλουν στην αντίστοιχη Ομοσπονδία σε εβδομαδιαία βάση, τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ covid-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων με τη μορφή:Εβδομάδα (ημερομηνίες έναρξης – λήξης):Όνομα σωματείου:Υπεύθυνος covid 19:Τηλ. υπεύθυνου covid 19:΄Αθλημα:Σύνολο εμβολιασμένων αθλητών & τεχνικού προσωπικού:Σύνολο νοσήσαντων αθλητών & τεχνικού προσωπικού (τελευταίου εξαμήνου):Σύνολο rapid test/PCR test εβδομάδας:Σύνολο self test εβδομάδας:Σύνολο κρουσμάτων εβδομάδας:

δ. σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος self test πρέπει να επιβεβαιώνεται από αντίστοιχο εργαστηριακό τεστ (PCR ή rapid test) και μέχρι να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα του εργαστηριακού ελέγχου, ο αθλητής δεν συμμετέχει σε αγώνες ή προπονήσεις.

ε. σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γ.Γ.Α. στο covid19@gga.gov.gr.

στ. να διατηρούν στο αρχείο τους τις βεβαιώσεις των διαγνωστικών εργαστηρίων για τα τεστ αντιγόνου που έχουν διενεργηθεί για τουλάχιστον δεκαπέντε (15) ημέρες, καθώς ενδέχεται να ζητηθεί η προσκόμισή τους στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για τη λήψη Βεβαίωση αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος αθλητής θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και Πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊός covid-19» και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού covid 19» με τους κωδικούς taxisnet.6. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Επιτρέπεται η λειτουργία ακαδημιών για όλες τις ηλικίες παιδιών (ανήλικοι αθλούμενοι, χωρίς δελτίο αθλητή) σε γκρουπ έως 10 παιδιών. Επιτρέπεται το ομαδικό παιχνίδι σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι οδηγίες λειτουργίας των ακαδημιών είναι αναρτημένες στη σελίδα: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Οι ανήλικοι αθλούμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid 19 της ομάδας ή του προπονητή.Σας παρακαλούμε να μελετήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να ΤΗΡΗΣΕΤΕ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.Τέλος, συστήνονται από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή τα παρακάτω:

α. όπου υπάρχει η δυνατότητα, να διενεργείται μοριακό τεστ (PCR τεστ) αντιγόνου covid-19, επειδή έχει μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με το τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) και

β. ο εμβολιασμός των αθλητών επειδή, εκτός των άλλων, η νόσηση με λοίμωξη covid 19 μπορεί να δημιουργήσει μακροχρόνιες συνέπειες που έχουν επιπτώσεις στο επίπεδο φυσικής κατάστασης των αθλητών και κατά συνέπεια, στην καριέρα τους.


DOWNLOAD

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΘΛΗΣΗΣ