1250ΠΡΟΒΟΛΕΣ31 χρονιά μετά ΕΠΣ Μακεδονίας και ΕΠΣ Κορίνθιας ξαναβρίσκονται αντίπαλοι σε τελικό για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διοργανωνει η ΕΠΟ. Την Κυριακή 26 Ιουνιου 2022 στο γήπεδο Αλμυρού Βόλου θα γίνει η αναμετρηση η όποια θα ξεκινησει στις 18.30 και θα την διευθύνει ο Παραδεισόπουλος από την ΕΠΣ Πιερίας. Και οι δυο ομάδες για να φτάσουν στον τελικό απέκλεισαν αξιόλογους αντίπαλους και φιλοδοξούν να κατακτήσουν το τρόπαιο. Η Κ 17 της ΕΠΣ Μακεδονίας επιθυμεί να συνεχίσει την παράδοση και να πανηγυρίσει ακόμη έναν τίτλο.

Στις 4 Ιουλίου 1991 είχε γίνει η πρώτη αναμέτρηση στην 1η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και τότε η ΕΠΣΜ είχε κερδίσει την ΕΠΣ Κορίνθιας με σκορ 4-1. Τα γκολ είχαν πτυχή οι Κοπαλίδης, Κουτσογιάννης, Καρπούζης, Ανατολάκης, ο Ζηλιακούδης είχε χάσει πέναλτι και δεν είχε αγωνιστεί ο Νασιόπουλος λόγω τραυματισμού.

Η ΕΠΣΜ είχε αγωνιστεί με τους Κελπέκη, Ξανθό, Καζαντζή, Ανατολάκη, Σαπάνη Ηλία, Κοπαλίδη, Ζηλιασκούδη, Τσιμίδη, Πέτκο, Κουτσογιάννη, Αναγνώστου, ενώ στη διοργάνωση έπαιξαν και οι Καρπούζης, Παντελής, Θεοδουλίδης, Τσιουσίδης, Θέος Αναστάσιος, Πεχλιβανίδης, Γεωργακάκης, Τσάρας και Αποστολίδης. Προπονητής της ΕΠΣΜ ήταν ο Χάρης Παπαπαναγιώτου.