1328ΠΡΟΒΟΛΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΕΤΗΣΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α. Π. Θ. - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 19.00

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣΤη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία είναι αφιερωμένη στο δικαίωμα στην Ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν σωματεία που διακρίθηκαν την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 και πρόσωπα με ιδιαίτερη προσφορά στον Πολιτισμό, την Επιστήμη, τον Αθλητισμό και το Ποδόσφαιρο.

Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό:

Στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) για τα 100 χρόνια προσφοράς στην ενημέρωση.
Στην Ελληνική ΠαραΟλυμπιακή Επιτροπή για την προσφορά της στον Αθλητισμό και τα Ολυμπιακά ιδεώδη.
Στον ΠαραΟλυμπιονίκη κολύμβησης, Αντώνιο Τσαπατάκη για τις διακρίσεις του.
Στην κοινωνική και μορφωτική οργάνωση των Ποντίων, Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης για τα 90 χρόνια προσφοράς στην κοινωνία και τον Πολιτισμό.
Στον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Μένιο Σακελλαρόπουλο για την προσφορά του στην αθλητική δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία.
Στον δημοσιογράφο, Χρήστο Λιάπη για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ενημέρωση.
Στους Αδελφούς Αργύρη και Σεβαστό Κουμτζή για την προσφορά τους στην Επιστήμη, παρά τα προβλήματα όρασης που έχουν.
Στον επί σειρά ετών διοικητικό παράγοντα της Ένωσης και εκ των ιδρυτών του ΠΣΑΠ, Κωνσταντίνο Λεβέντη για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και τη νεολαία.
Στον πρώην διαιτητή FIFA και διοικητικό παράγοντα της Ένωσης, Νίκο Φιλιππιάδη για την προσφορά του στην Ένωση, το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία.
Στην μνήμη του διαιτητή, Βασίλη Ζαφειρίδη για την επί σειρά ετών προσφορά του στη διαιτησία.
Στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής και προπονητή, Νίκο Φράγκο για την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και στην εκπαίδευση.
Στους ερασιτέχνες παράγοντες, Γεώργιο Σταμίδη, Γεώργιο Σαμλίδη, Δημήτριο Μέγκα, Μιχαήλ Μπαλασά και Αθανάσιο Αγγέλου για την προσφορά τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Στις ποδοσφαιρίστριες, Θωμαή Βαρδαλή και Χριστιάνα Βήκα για την προσφορά τους στο γυναικείο ποδόσφαιρο.
Στους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές Λάζαρο Τανταλίδη, Θεόδωρο Μήντσιο και Στάμο Καλτσά, για την προσφορά τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Στο σύλλογο «Αγάπη» - Βασιλική Κόμνου για την προσφορά του στην κοινωνία.
Στον Μ. Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια προσφοράς του στον Αθλητισμό, τη Νεολαία και τον Πολιτισμό.
17. Στην μικτή ομάδα Κ 17 της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Στο σωματείο Μακεδονικός Θεσσαλονίκης για την άνοδό του στη Super League 2, ύστερα από 31 χρόνια.
Στο σωματείο Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου που αναδείχτηκε πρωταθλητής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Στη γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας Γυναικών για 17η χρονιά στην ιστορία της.
Στη γυναικεία ομάδα του Μέντεκα Καλαμαριάς για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Γ’ κατηγορίας Γυναικών στον όμιλό της και για την άνοδό της στη Β’.
22. Στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Super League στην κατηγορία Κ 17 ετών.

Στο 8ο Γ.Ε.Λ. Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Λυκείων Αγοριών.
24. Στο Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Περαίας για την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο και την κοινωνία.Επίσης, θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις στα σωματεία που αναδείχθηκαν πρωταθλητές, δευτεραθλητές και ανήλθαν κατηγορία, που κατέκτησαν το κύπελλο ήθους, που διακρίθηκαν στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στα πρωταθλήματα Υποδομών, κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022:Στο σωματείο, Ιωνικός για την κατάκτηση του 51ου Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων της Ε.Π.Σ.Μ.

Στο σωματείο, Καμπανιακός ως πρωταθλητή της Α1 κατηγορίας και για την άνοδό του στη Γ’ Εθνική.

Στο σωματείο, Αναγέννηση Επανομής ως δευτεραθλητή της Α1 κατηγοριας.

Στα σωματεία, Σμυρναϊκός Βαθυλάκκου, Νίκη Ευκαρπίας, Ακρίτες Συκεών, Δόξα Ασσήρου, ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας, Ατρόμητος Αγίου Αντωνίου ως πρωταθλητές και Ελευθεριακός, Α.Ε. Καλλιθέας Παν. Φανερωμένη, Μακεδονικός Λητής, ως δευτεραθλητές για την άνοδό τους από την Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α1.

Στα σωματεία, Ομόνοια Σίνδου, Α.Μ.Σ. Νικόπολη, Εθνικός Μετεώρων, Εθνικός Λαγυνών, Ιωάννης Παπάφης, Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης, ως πρωταθλητές και Ηρακλής Θερμαϊκού (πρώην Ρουβίκωνας), Δόξα Περιβολακίου, Αχιλλέας Περαίας, ως δευτεραθλητές για την άνοδό τους από τη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία στην Α’.

Στα σωματεία, Α.Μ.Π.Σ. Διάπλασις, Φοίνικας Τούμπας, Αναγέννηση Νέων Επιβατών, ως πρωταθλητές και Α.Ο. Μεσήμβριας, Φοίνικας Σχολαρίου, Κεραυνός Μονοπηγάδου, ως δευτεραθλητές για την άνοδό τους από τη Γ’ Ερασιτεχνική κατηγορία στη Β’.

Στα σωματεία, Ποσειδώνας Καλαμαριάς, Μακεδονικός Λητής, Μακεδονικός Αγίου Βασιλείου, Δόξα Ασσήρου, Πανόραμα, Εθνικός Αστέρας Νεάπολης Συκεών, Ελπίδες Συκεών, Δάφνη Ευαγγελισμού, Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης, Ελπίδες Θερμαϊκού Θέρμης, Αριστοτέλης, Α.Ε. Μαρτίου, Κυψέλη Νεάπολης, Αναγέννηση Επταπυργίου, για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ήθους.

Στο σωματείο, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 16 (Νεανίδων).

Στο σωματείο, Α.Ο. Λέοντες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 12 (Κορασίδων).

Στο σωματείο, Παναθηναϊκός Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 17 Ειδικής κατηγορίας.

Στο σωματείο, Α.Μ.Π.Σ. Διάπλασις για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 17 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Aστέρας Ραιδεστού (1ος όμιλος), Απόλλων Καλαμαριάς (2ος όμιλος), Α.Σ. Αστέρια (3ος όμιλος), Δράση Αρδαμερίου (4ος όμιλος), Καμπανιακός (5ος όμιλος) και Α.Μ.Σ. Νικόπολη (6ος όμιλος).

Στο σωματείο, Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 16 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ 360ο (1ος όμιλος), Μπέμπηδες 2000 (2ος όμιλος), Ακαδημία Ποδ. Γιώργος Κούδας (3ος όμιλος), Ν.Π.Σ. Βέροια 2019 (4ος όμιλος) και Παναθηναϊκός Θεσσαλονίκης (5ος όμιλος).

Στο σωματείο, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 15 Ειδικής κατηγορίας.

Στο σωματείο, Αλέξανδρος Κιλκίς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 15 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Ακαδημίες Μίκρας (1ος όμιλος), Π.Ο. Μαλακοπής Πυλαίας (3ος όμιλος), Έσπερος Τερψιθέας (4ος όμιλος), Καμπανιακός (5ος όμιλος) και Ντίνος Κούης (6ος όμιλος).

Στο σωματείο, ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 14 Ειδικής κατηγορίας.

Στο σωματείο, Πήγασος Σερρών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 14 και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Ολυμπιακός Θεσσαλονίκης (1ος όμιλος), Μπέμπηδες 2000 (2) (2ος όμιλος), Α.Σ. Αστέρια (3ος όμιλος), Ντίνος Κούης (2) (4ος όμιλος), Κεραυνός Ωραιοκάστρου (5ος όμιλος) και Λύκοι Δήμου Π. Μελά (6ος όμιλος).

Στο σωματείο, Πρωτέας Ευόσμου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Κ 13 (11 Χ 11) και στα σωματεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό τους: Π.Α.Ο. Διοικητηρίου (1ος όμιλος) και Αρης Θεσσαλονίκης (1) (2ος όμιλος).

* Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα κοπεί η πίτα της ΕΠΣ Μακεδονίας, θα προβληθεί οπτικό υλικό από τη δραστηριότητα των τιμωμένων προσώπων, φορέων και σωματείων.

Το σύνολο νεότερης ελληνικής μουσικής του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνους καθηγητές τους Δημήτρη Πρατσινάκη και Γαρουφαλλιά Τσομάκου θα παρουσιάσει πρόγραμμα ελλήνων συνθετών.