302ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Απάντηση του Προέδρου της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας, Σάββα Δημητριάδη
στην ανακοίνωση της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας


ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 16 Ιανουαρίου 2023

Προς
Τον κ. Ιωάννη Βλαχόπουλο,
Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής
Της Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Αγαπητέ φίλε Γιάννη,

Με έκπληξη και απογοήτευση διάβασα το περιεχόμενο της από 12-01-2023 ανακοίνωσης της Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ και αναρωτήθηκα αν εσύ είσαι ο συντάκτης αυτής, καθώς θεωρώ ότι σε διακρίνει η ευγένεια και η οξυδέρκεια. Με προβληματίζει το γεγονός ότι χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς, όπως «Ηρακλειδέας του Προέδρου», «ανόητο και επιζήμιο», «επιτίμηση με χρήση ψεμάτων», «εργαλειοποίηση». Ειρωνεύεσαι την Ε.Π.Σ. Κ. Μακεδονίας και ζητάς, μάλιστα, στο υστερόγραφό σου να σου δώσω εξηγήσεις για τις απόψεις μου για το ποδόσφαιρο, που ειδικά εσύ τις ξέρεις πολύ καλά από συνομιλίες μας, κάθε φορά που μου ζητούσες συμβουλές και λύσεις σε προβλήματα που σε απασχολούσαν.

Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι οι ξεκάθαρες απόψεις μου για την συμπεριφορά ενός υπαλλήλου της Ομοσπονδίας απέναντι στον αιρετό Πρόεδρο αυτής, έχει μοναδικό σκοπό την πειθαρχία και τη διαφύλαξη του θεσμού που τόσο πολύ ανάγκη έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ποτέ δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω την πρόθεση να «εργαλειοποιήσω» τη θεσμική μου θέση για ίδιους σκοπούς, όπως επίσης, με την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας και τον Πρόεδρό της δεν έχω να χωρίσω τίποτε.

Σε καλώ, λοιπόν, με κοινή μας ανακοίνωση να δείξουμε σε όλους τους «παρατρεχάμενους» ότι οι Ενώσεις είναι θεματοφύλακες της σωστής λειτουργίας της Ομοσπονδίας, εκφράζοντας ελεύθερα και δημόσια τις τοποθετήσεις τους σε διάφορα σοβαρά ζητήματα.

Υ.Γ. Σε συμβουλεύω να διαβάσεις το ποίημα «Σώπα, Μην Μιλάς» του Ασίζ Νεσίν.


Με αθλητικούς και φιλικούς χαιρετισμούς

ΣΑΒΒΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Σ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ